Grote werkzaamheden in augustus op station Ede-Wageningen

Station Ede-Wageningen gaat grondig op de schop. (Foto: Rob Dammers)
Station Ede-Wageningen gaat grondig op de schop. (Foto: Rob Dammers)

Van 7 tot en met 30 augustus rijden er geen treinen rond station Ede-Wageningen. De werkzaamheden zijn nodig om het station te kunnen verbouwen. Tijdens deze periode zetten NS en Connexxion treinvervangende bussen in, maar adviseren ze reizigers om te rijden of buiten de spits te reizen. De trein van Connexxion rijdt tot Barneveld-Centrum.

Station Ede-Wageningen krijgt de komende jaren een nieuwe uitstraling waarbij zowel het station als de omgeving grondig op de schop zal gaan. Het station wordt duurzaam en voorzien van zonnepanelen, er komen nieuwe fietsenstallingen en een overzichtelijk busplein. Het nieuwe station is naar verwachting in 2024 klaar. De stationsomgeving zal in 2025 worden opgeleverd.

Werkzaamheden

Deze zomer is een aannemer al van start gegaan met voorbereidende stappen voor de komst van het nieuwe station.Zo worden de eerste aanpassingen aan het spoor gerealiseerd en zullen er wissels verdwijnen. Ook zal een gedeelte van het perron van spoor 1, en het dak van het middenperron worden gesloopt en zal er later een een nieuwe reizigerstunnel worden geplaatst. Tijdens de werkzaamheden in de maand augustus zal er voor autoverkeer ook enige hinder zijn in de stationsomgeving. Er worden verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te laten leiden

Reisadvies

Reizigers wordt aangerade om de website of reisplanner van de vervoerders NS of Connexxion te raadplegen voor meer informatie. Ook moet er rekening worden gehouden met een langere reistijd. Reizigers worden dringend geadviseerd om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen of een omreisroute te gebruiken.