Komende week werkzaamheden tussen Utrecht en Hilversum

Vanaf 7 augustus rijden er gedurende een week minder tot geen treinen tussen Utrecht en Hilversum. (Foto: Treinenweb)
Vanaf 7 augustus rijden er gedurende een week minder tot geen treinen tussen Utrecht en Hilversum. (Foto: Treinenweb)

Van zondag 7 augustus tot en met woensdag 10 augustus werkt ProRail aan het spoor tussen Utrecht, Weesp, Baarn en Hilversum. Hierdoor rijden er op delen van dit traject in deze periode geen treinen.

Zondag 7 augustus is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht Overvecht - Weesp. Ook rijden er op dat moment geen treinen tussen Weesp - Baarn. Vanaf maandag 8 augustus tot en met woensdag 10 augustus is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht Overvecht en Hilversum. NS zet gedurende de werkzaamheden vervangende bussen in.

Reizigers die vanaf Amersfoort via Weesp naar Amsterdam Centraal of Schiphol Airport reizen, raden we aan om te reizen via station Duivendrecht. Reizigers moeten rekening  houden met extra reistijd. De NS adviseert reizigers tijdig hun reis te plannen in de NS-reisplanner de extra reistijd is hierin meegenomen.

Werkzaamheden ProRail

ProRail voert verschillende werkzaamheden uit rondom station Hilversum. Zo worden bijvoorbeeld bovenleidingen vernieuwd en wordt de busoverweg in Hilversum geasfalteerd. Ook wordt de onbeveiligde NABO-overweg bij de Maartensdijkseweg in Hilversum verwijderd.

Het zijn één van de laatste klussen in reeks ten behoeve van Hoogfrequent Openbaar Vervoer (HOV). HOV in ’t Gooi is een samenwerking van meerdere partijen. Deze werkzaamheden zijn nodig om betere OV-verbindingen in ’t Gooi mogelijk te maken.