Twijfels bij deadline inhuizen Hanzelijn brug

Er bestaan twijfels of de nieuwe brug tussen Zwolle en Hattem, welke onderdeel gaat worden van de Hanzelijn, wel op tijd klaar zou zijn. De oorspronkelijke planning laat weten dat in het weekend van 17 en 18 april de brug over het water ingehezen zal worden door een aantal zware hijskranen. Het hoge water heeft de bouw van de brug voor een deel vertraagd.

Op dit moment staat er een enorme steigerconstructie aan de kant van Zwolle, waar het brugdeel geheel door ingesloten is. De tijd gaat nu doortikken voor de bouwers, aangezien er nog diverse onderdelen, zoals de boog-overspanning nog meoten worden vastgelast. Mocht de deadline van het weekend van 17 en 18 april niet gehaald kunnen worden, dan zal de inhijzing een week later plaatsvinden. Uiteraard zal dit op tijd in de media bekend worden gemaakt.

Ook aan het deel van de Hattemse zijde is doorgewerkt. Daar is op dit moment het laatste deel van het talud aangelegd. De hijsmachines die er stonden zijn inmiddels daar verdwenen, en er zijn nu tenten aangebracht.

De hanzelijn moet in 2013 volledig gereed zijn. In 2012 zal de brug in gebruik moeten worden genomen, en zal de sloop van de oude brug plaats moeten gaan vinden.

Bron: Nieuws.nl