Alstom sluit groot onderhoudscontract met Alpha Trains Group

Alstom heeft een onderhoudscontract ondertekend met Alpha Trains Group (Foto: Mathias Oestreich)
Alstom heeft een onderhoudscontract ondertekend met Alpha Trains Group (Foto: Mathias Oestreich)

Treinbouwer- en onderhoudsbedrijf Alstom heeft een onderhoudscontract voor de langere termijn ondertekend met Alpha Trains Group, een van de grootste leasebedrijven voor spoorvoertuigen in Europa.

Het contract geldt voor acht jaar om bevat het onderhoud voor een deel van de locomotievenvloot van Alpha Trains. De samenwerking begon in oktober vorig jaar met 50 locomotieven, maar dankzij het zeer hoge prestatieniveau en de onderhoudskwaliteit van Alstom is dit aantal al na enkele maanden gestegen tot 70.

Onderhoudscontract

Dankzij dit langdurige contract met Alstom kan Alpha Trains zijn klanten in heel Europa meer betrouwbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit bieden in de vorm van preventief en correctief onderhoud, langetermijnverbeteringen en de inzet van de mobiele teams van Alstom. Deze teams kunnen zeer snel ter plaatse zijn in geval van een defect. Alstom beschikt ook over een uitgebreid aantal werkplaatsen onder onderhoudslocaties op diverse belangrijke locaties wat zorgt voor snel onderhoud

De samenwerking tussen Alstom en Alpha Trains bestond al, want er waren al meerdere overeenkomsten op lokaal niveau gesloten. Maar dit is de eerste keer dat de twee bedrijven voor dergelijke activiteiten een wereldwijd raamcontract op lange termijn hebben ondertekend.

In de Benelux dragen de goed uitgeruste en ervaren vestigingen in Antwerpen, Brugge en Rotterdam bij tot het onderhoud van deze locomotieven, zowel in het depot als op locatie. De vestigingen bieden een breed onderhoudsaanbod voor alle soorten spoorvoertuigen. De groeiende activiteiten van Benelux Services, waar meer dan 400 mensen werken, hebben betrekking op alle soorten onderhoud.

Materieelvloot Alpha Trains

Alpha Trains is de grootste leasing- en beheermaatschappij voor spoormaterieel in Europa, en telt meer dan 130 werknemers in verschillende vestigingen verspreid over Europa. Alpha Trains beschikt over een vloot van meer dan 850 motorrijtuigen en locomotieven, die momenteel in 22 Europese landen door talrijke openbare en particuliere exploitanten worden gebruikt. Bij het leasebedrijf worden er 22 TRAXX-locomotieven door de NS gehuurd voor inzet op de HSL-verbinding naar Brussel. Deze zijn in onderhoud bij de voornamelijk de NS zelf, maar grote revisies en reparaties vinden plaats bij Alstom.