NS kijkt terug op een mooie Koningsdag

De NS kijkt terug op een gezellige Koningsdag. (Foto: Maurice Vinken / NS)
De NS kijkt terug op een gezellige Koningsdag. (Foto: Maurice Vinken / NS)

De NS kijkt terug op een mooie Koningsdag waar vele duizenden feestvierders met de trein naar hun bestemming werden gebracht. Station Maastricht was vanwege de komst van de koninklijke familie extra feestelijk aangekleed, en reizigers konden daar op de foto in een heuse troon.

Om alles in goede banen te leiden heeft de NS die dag een paar honderd extra medewerkers ingezet zat alle feestvierders hun weg onden vinden naar hun feest of weer naar huis. Ook is er deze dag net als alle voorgaande jaren op Koningsdag een verbod voor het drinken van alcohol op het station uitgevaardigd, waarbij er ook geen alcoholhoudende dranken verkocht werden bij de stationswinkels.

Vanuit alle twaalf verkeersleidingposten in het land werd het treinverkeer deze dag extra goed in de gaten gehouden. Op verschillende plekken stonden diesellocomotieven paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Ook is er maximale inzet van incidentenbestrijders. Ook werd de Oranjedienstregeling die voor het laatst in 2019 gebruikt werd weer afgestoft, hierdoor konden er extra treinen rijden, maar ook langere.

Om ervoor te zorgen dat de reizigers vandaag weer met schone treinen via opgeruimde stations naar hun bestemming kunnen brengen, zijn veel schoonmakers de hele nacht bezig geweest met het reinigen met de treinen en de stations.