NS: Treinen rijden weer volgens dienstregeling

De treinen van de NS rijden weer volgens de dienstregeling. (Foto: NS)
De treinen van de NS rijden weer volgens de dienstregeling. (Foto: NS)

NS heeft maandagochtend de dienstregeling goed kunnen opstarten. Door het hele land rijden de treinen weer. Wel waarschuwt de vervoerder dat de lengte of het materieel soms nog kan afwijken van wat reizigers normaal tijdens hun rit gewend zijn.

"Door de storing stonden veel treinen gister op een verkeerde plek. Daarom zijn vannacht onze collega's druk bezig geweest om de treinen zoveel mogelijk weer naar de juiste plek te brengen. Hierdoor konden we vanochtend de dienstregeling goed opstarten.", schrijft de NS op hun website. Het betrof een verstoring in het plansysteem van de NS. Dit systeem houdt alle treinritten van de vervoerder in de gaten, en houdt de reisinformatie actueel. Het zou niet gaan om een veiligheidsstoring zoals het afgelopen jaar twee keer bij ProRail plaatsvond. Toen lag het communicatiesysteem tussen de verkeersleiding en het treinpersoneel plat.

Dienstregeling opgestart

In de nacht konden de eerste treinen rijden tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Amsterdam en Schiphol.

"We realiseren ons goed dat we gister een enorm beroep hebben gedaan op het begrip en de zelfredzaamheid van de reiziger. Dat is niet wat onze reizigers van ons mogen verwachten en van ons gewend zijn. We gaan grondig onderzoek doen naar de oorzaak en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.", vervolgt de NS.