Morgen weer geplande dienstregeling op het spoor

Zondag wordt de dienstregeling op het spoor weer volledig hervat. (Foto: Maurits Vink)
Zondag wordt de dienstregeling op het spoor weer volledig hervat. (Foto: Maurits Vink)

Vandaag is er hard gewerkt door ProRail en de betrokken aannemers om de stormschade van Eunice te herstellen. Vandaag zijn er veel verstoringen verholpen en ook vannacht en morgen gaan de werkzaamheden door. NS rijdt sinds vanmiddag enkele treinen en in de avond zijn daar nog meer treinen bij gekomen.

Morgen verwacht NS vrijwel de geplande dienstregeling te kunnen rijden. Vanwege de herstelwerkzaamheden aan het sporo kan het treinverkeer nog hinder ondervinden op enkele trajecten.

Doordat regiovervoerders een andere dienstregeling hebben en ook op veel plekken zonder bovenleiding rijden konden zij al eerder opstarten. Zij rijden op dit moment al op vrijwel alle trajecten weer. Het goederenvervoer ondervindt nog wel veel hinder. Dat komt door verstoringen als gevolg van de storm maar ook door geplande werkzaamheden. We hopen dat zij morgen weer op kunnen starten.

Voor het internationale verkeer geldt dat er vandaag richting Brussel geen treinverkeer mogelijk is. Voor reizigers van de Nightjet is er busvervoer van station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal naar Keulen. De Green City Trip heeft halverwege de middag met een vertraging van 16 uur, en het nemen van een omweg, het land kunnen verlaten in de richting van Praag.

De NS en ProRail adviseren reizigers morgen om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.