Dienstregeling vandaag nog verstoord vanwege schade aan het spoor

Archieffoto van de IncidentenBestrijding op een andere locatie. (Foto: Treinenweb)
Archieffoto van de IncidentenBestrijding op een andere locatie. (Foto: Treinenweb)

Op enkele trajecten start het treinverkeer inmiddels weer op. De schade op het overgrote deel van het spoor is nog groot waardoor er een groot deel van de treinen in de ochtend in ieder geval niet zal rijden. De gehele dag zullen nog niet op alle trajecten treinen rijden, is de verwachting.

Op dit moment wordt door ProRail hard gewerkt om de schade aan het spoor en de bovenleidingen te herstellen. Op een aantal plekken in het land zijn deze herstelwerkzaamheden inmiddels afgerond. Enkele regionale vervoerder hebben al aangegeven dat de dienstverlening voorzichtig wordt opgestart. Reizigers moeten wel rekening houden met mogelijk langere reistijd of eventueel vaker overstappen.

Op veel plekken in het land zijn de herstelwerkzaamheden nog in volle gang. ProRail probeert het spoor zo snel mogelijk vrij te maken en eventuele schade te repareren. De schade aan het spoor is groot. Het spoorbedrijf verwacht daarom dat vandaag nog niet op alle trajecten de normale dienstregeling gereden kan worden.

De treinen die rijden, worden verwerkt in de reisplanners. Het advies voor reizigers is om kort voor vertrek een reisplanner te checken.

Dit bericht zal gedurende de dag niet geactualiseerd worden. Het laatste nieuws is te vinden op de website van ProRail en NS. Later op de dag volgt er een update.

Bron: Prorail