ProRail en NS maken zich klaar voor stormachtige dagen

 (Foto: Onbekend)
(Foto: Onbekend)

Vanaf woensdagavond verwachten weersdeskundigen veel wind door de storm Dudley. Spoorbeheerder ProRail en NS nemen maatregelen om hinder op het spoor te voorkomen. Zo rijden er morgen tot 10:00 uur minder treinen in Noord-Holland.

Tot 10:00 uur rijden er minder intercity's tussen Zaandam en Alkmaar. Tussen Alkmaar en Den Helder moeten reizigers extra overstappen in Heerhugowaard. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag zal storm Eunice voor een storm zorgen die snelheden kan bereiken tot 100 kilometer per uur. ProRail en NS houden de situatie op het spoor grondg in de gaten. Ze adviseren om voor vertrek de reisplanner voor actuele reisinformatie te raadplegen.

Preventieve maatregelen

Stormachtige wind kan tot overlast leiden op het spoor. ProRail neemt daarom preventieve maatregelen om vertraging of uitval van treinen te voorkomen of te beperken. De incidentenbestrijders staan daarom klaar in alle regio's om bij calamiteiten in te grijpen, zoals omgewaaide bomen, of weggewaaide voorwerpen die op het spoor liggen. Ook aannemers hebben storingsploegen klaar staan, zodat ze direct ter plaatse kunnen gaan om reparaties uit te voeren. Ook is er een locomotief beschikbaar om gestrande treinen weg te slepen.