OV-NL reageert teleurgesteld op behouden van mondkapjesverplichting

 (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

De branchevereniging voor het openbaar vervoer in Nederland, OV-NL, is teleurgesteld dat de mondkapjesverplichting in het openbaar vervoer nog van kracht blijft. Afgelopen dinsdag werd er door minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) een groot pakket aan versoepelingen gemeld.

Tijdens de persconferentie maakte Kuipers bekend dat de mondkapjes en de anderhalvemeter maatregel vanaf vrijdag 18 februari versoepeld worden, waarbij er een week later op 25 februari mondkapjes in het gehele openbare leven niet meer verplicht worden. Echter geldt dat niet voor het openbaar vervoer.

"Als straks op alle plekken de mondkapjesplicht komt te vervallen, behalve in het ov, dan is dit niet meer te volgen voor reizigers. Daarnaast komt er een enorme druk te liggen op de handhaving van de mondkapjesplicht in het ov. Simpelweg omdat dit voor medewerkers van de ov-bedrijven niet meer uit te leggen is aan reizigers." heeft OV-NL in een statement op hun website laten weten.

Ook Marjan Rintel, president-directeur van de NS, reageert teleurgesteld: "We zijn verbaasd dat het mondkapje als enige in het ov blijft. Als we die nu niet schrappen, wanneer dan wel? We kunnen dit onze reiziger niet uitleggen."

De versoepelingen zijn op deze website van Rijksoverheid te vinden.