Aanhouding na verdachte situatie in trein

Archiefbeeld van een aanhouding. (Foto: Politie)
Archiefbeeld van een aanhouding. (Foto: Politie)

Een trein tussen Venlo en Nijmegen is vanavond stilgezet vanwege een verdachte situatie. Hierbij zou er één persoon aangehouden zijn.

De trein stond stil bij het dorpje Holthees wat bij de provinciegrens ligt van Noord-Limburg en Noord-Brabant.

Aanhouding

Bij de stilgezette trein was een grote hoeveelheid aan hulpverlening aanwezig, waaronder ook drie arrestatieteams. Toen ze de trein betraden moesten alle passagiers hun handen omhoog doen waarna ze gecontroleerd werden op verdachte voorwerpen. In totaal zaten alle passagiers, ongeveer honderd personen, drie uur in de trein.

"We dachten eerst dat er iemand voor de trein was gesprongen of dat er een verward persoon op het spoor liep. Later werd gezegd dat het mogelijk om een explosief zou gaan", zegt Maikel Huis uit Milsbeek tegenover Omroep Brabant.

"Het was een ander treinritje dan normaal”, zegt Melanie Bijlmakers uit Heel tegenover de regionale  omroep. “Ik had al snel in de gaten dat er iets niet goed was. Het duurde een tijdje voordat we iets hoorden over wat er aan de hand was. Toen ben ik zelf maar op internet gaan zoeken. Toen las ik dat het mogelijk om een explosief ging."