Geen daling in gebruik OV na advies voor thuiswerken

Er is na de afgelopen corona-persconferentie geen daling te zien in het reizigersaantal. (Foto: NS)
Er is na de afgelopen corona-persconferentie geen daling te zien in het reizigersaantal. (Foto: NS)

In het openbaar vervoer is het nog niet te merken dat het kabinet het advies om thuis te werken vorige week dinsdag heeft aangescherpt. De cijfers van Translink over de afgelopen werkdagen na de persconferentie laten geen daling zien van het aantal reizigers wat heeft ingecheckt.

Demissionair Minister-president Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie van dinsdag over de coronamaatregelen het advies gegeven om met onmiddellijke ingang minimaal de helft van de werktijd thuis te te werken. Ook gaf hij het advies mee om drukke treinen en de spits te mijden.

Geen daling

In de daarop volgende werkdagen gebruikten volgens de statistieken reizigers gemiddeld 3,4 miljoen keer per dag hun ov-chipkaart om in te checken bij een trein, bus, tram of metro. Een week eerder bedroeg het gemiddelde op die dagen 3,2 miljoen check-ins. In de zuidelijke provincies was toen nog met herfstvakantie. In de week van 11 oktober - de laatste voor de herfstvakantie - werd er nog evenveel van het openbaar vervoer gebruikt als de week ervoor.

Bron: Nieuws.nl