Vanaf aanstaande maandag is station Gorinchem vernieuwd

Dit weekend vinden er werkzaamheden op station Gorinchem plaats en rijden er geen treinen. Er wordt een nieuw zijperron gerealiseerd, de nieuwe doorlooppassage wordt geopend en de oude reizigerstunnel wordt verwijderd. Maandagmorgen kunnen de reizigers kennis maken met het vernieuwde station die de komende periode nog wordt afgewerkt.

Spoorbeheerder ProRail wil het station toegankelijk maken voor iedereen en dus komt er een lift, een nieuwe passage, en een nieuw zijperron met hellingbaan. Ook zorgt de nieuwe reizigerspassage voor een betere en prettigere verbinding tussen de wijk Haarwijk en de historische binnenstad van Gorinchem.

"Work in progress"

"Het is een work in progress", vertelt Peter van Dijk, bouwmanager bij ProRail. "De komende maanden worden de wanden in de tunnel geschilderd, de vloertegels geplaatst en de plafonds bewerkt. De trap krijgt mooie natuurstenen tegels en de nieuwe lift is naar verwachting in de loop van december gereed. De laatste restpunten zoals de bestrating naar het Lindelaantje zullen begin volgend jaar gereed zijn."

Dat de lift nog niet klaar is, betekent dat er na 25 oktober tot medio december een omleiding naar perron 2 (trein richting Geldermalsen) is voor reizigers die niet met de trap de nieuwe reizigerstunnel kunnen bereiken. Deze omleiding gaat via de fietstunnel aan de Banneweg naar het Lindelaantje. Via de hellingbaan is vervolgens het nieuwe zijperron (spoor 2) te bereiken. Deze omleiding blijft van kracht tot de lift klaar is in week 51. Perron 1 (trein richting Dordrecht) blijft voor iedereen toegankelijk via het stationsgebouw.

Bron: ProRail