Nieuwe brasserie opent op station Delfzijl

De brasserie op station Delfzijl (Foto: NS)
De brasserie op station Delfzijl (Foto: NS)

Vanaf afgelopen vrijdag is station Delfzijl een gezellige ontmoetingsplek rijker. Bij Brasserie 1884 is het mogelijk om te genieten van een lunch of een kop koffie.

Wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta en Pim Raaijmakers van de NS mochten samen de brasserie officeel openen. De naam Brasserie 1884 is gekozen omdat het stationsgebouw van Delfzijl ook uit dat jaar dateert. Wanneer je Brasserie 1884 inloopt, kun je nog meer geschiedenis vinden. Prachtige foto's sieren de muren van de brasserie.

Het station van Delfzijl is op steenworp afstand van het centrum van Delfzijl en wordt gezien als het visitekaartje van Delfzijl. Het is dan ook met trots dat hier op deze locatie Brasserie 1884 de deuren opent waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek krijgen om te groeien in hun eigen ontwikkeling en horecavaardigheden op doen. En natuurlijk zorgt de brasserie op deze manier voor een kop koffie of een lunch voor treinreizigers, inwoners of andere passanten. De duurzame producten en ingrediënten die gebruikt worden voor de lunches zijn afkomstig van lokale leveranciers.