NS treft voorbereidingen voor start Zwitserse Nightjet

De tweede Nightjet komt eraan. Er zijn afgelopen maandag door NS proeven gedaan met de nieuwe Nightjet die vanaf aanstaande december nu ook naar Zwitserland zal rijden. De testtrein werd gereden door een NS Vectron locomotief die een bonte verzameling aan verschillende wagons trok.

De Zwitserse Nightjet wordt in samenwerking met NS en partners SBB, ÖBB en DB opgezet. In vergelijking met de eerder dit jaar gestarte Nightjet naar Oostenrijk is er in dat geval geen subsidie aangevraagd bij het Ministerie van Infrastructuur omdat er sprake zou zijn van een andere businesscase waarin de trein ook als nacht-intercity in Duitsland zal worden gebruikt.

De trein zal net als de andere Nightjet ook voorzien zijn van acht rijtuigen. Mogelijk zullen er ook extra locomotieven komen. Treinenweb.nl heeft hierover navraag gedaan bij NS. Als hier meer duidelijk over is zal dit in dit artikel vermeld worden.

Reis naar Zürich

Reizigers naar Zürich moeten nu nog meerdere keren overstappen in bijvoorbeeld Hannover of Frankfurt. Vanaf Basel en Zürich is het vanaf december ook mogelijk om gemakkelijk door te reizen naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. De ticketverkoop voor de Zwitserse Nightjet zal medio oktober van start gaan

Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Düsseldorf en Keulen. Zo vormt deze nachttrein direct een extra verbinding aan de randen van de dag tussen Nederland en populaire steden in het Rhein-Ruhrgebied. Hiermee geeft de nachttrein ook invulling aan de ambities uit de actie-agenda luchtvaart-spoor. Dit als aanvulling op de bestaande 7 ICE’s per dag naar Frankfurt, waarvan er één dagelijks doorrijdt naar Basel. In Duitsland wordt deze nachttrein ook gebruikt als nacht-Intercity.