Jongen uit Syrië aangetroffen op station Tilburg

Op station Tilburg hebben NS-medewerkers zich ontfermd over een Syrische jongen van 13 jaar. (Foto: Rob Dammers)
Op station Tilburg hebben NS-medewerkers zich ontfermd over een Syrische jongen van 13 jaar. (Foto: Rob Dammers)

Medewerkers van NS Service & Veiligheid hebben zondagavond op station Tilburg een 13-jarige jongen uit Syrië aangetroffen. De jongen zou naar eigen zeggen helemaal alleen vanuit zijn thuisland naar Nederland zijn afgereisd.

"Tijdens onze dienst stonden we bij de Albert Heijn To Go en kwam er een klein jongetje naar ons toegelopen. Hij begon tegen de arm van een ons te huilen. We vroegen aan hem wat er aan de hand was, maar konden helaas geen contact leggen door de taalbarrière.", vertelt één van de medewerkers op sociale media.

Volgens de medewerkers was er toevallig een vrouw in de buurt die Arabisch sprak, waarna duidelijk werd dat de jongen 13 jaar was en helemaal alleen vanuit Syrië naar Nederland was gekomen.

"Het jongetje maakte een bange indruk op ons, dus probeerden we hem zo goed mogelijk gerust te stellen". De medewerkers hebben voor de jonge reizigers vervolgens eten en drinken gehaald bij de Albert Heijn.

"Nadat onze kleine vriend zijn eten en drinken op had tikte hij weer een van ons op de arm. Hij pakte zijn telefoon en opende deze in de selfiestand van de camera. Hij wilde graag een foto met ons maken. Natuurlijk doen wij dat met hem", vervolgen de NS medewerkers hun verhaal.

De aangetroffen jongen bleef een persoonsdocument bij zich te dragen die met de Koninklijke Marechaussee gedeeld is. Agenten van het bureau in Tilburg hebben zich daarna over de jongen ontfermd.