Een week lang geen treinen van en naar Geldermalsen

De traverse die ongeveer tien jaar dienst heeft gedaan zal straks verdwijnen
De traverse die ongeveer tien jaar dienst heeft gedaan zal straks verdwijnen

Tussen 21 en 28 augustus is er geen treinverkeer van en naar Geldermalsen. Op en rondom het stations wordt er flink gewerkt aan het spoor. Ook zal de oude traverse met de bijbehorende liften worden verwijderd nu er een onderdoorgang gebouwd is.

De toegang tot het middenperrons wordt weer gefatsoeneerd nu de traversetrap zal verdwijnen. Ook brengt ProRail de monumentale perronkap weer terug en komt er een glazen dak aan op de perronkap van het middenperron. Ook de de luifel aan de oostzijde wordt afgewerkt met een glazen balustrade, en wordt de westzijde van het station heringericht.

Nieuwe perron in gebruik

Op 28 augustus, aan het einde van de buitendienststelling, wordt het vrij liggende derde spoor van de MerwedeLingelijn in dienst genomen, vanaf het vaste perron van spoor 7, die speciaal voor de MerwedeLingelijn naar Gorinchem en Dordrecht is aangelegd.

Onderdoorgang in Tricht

In Tricht worden op 23 augustus de prefab betonelementen voor de voetgangers- en fietserstunnel ingehesen op de juiste plek. Na het inhijsen van de betonelementen wordt het spoor weer teruggelegd. Na de buitendienststelling wordt de onderdoorgang verder afgebouwd en in de tweede helft van december geopend.

Laatste loodjes

De komende maanden wordt buiten de buitendienststelling werkt aan het afronden van alle verbouwingen aan het stations en het spoor. In november wordt de reeds geopende reizigerstunnel van station Geldermalsen officieel opgeleverd en in december volgt de onderdoorgang Nieuwsteeg in Tricht.

Gevolgen treinverkeer

ProRail werkt van 21 tot en met 28 augustus dag en nacht tijdens de werkzaamheden in Geldermalsen en Tricht. In deze periode rijden er geen of beperkt treinen. NS zet bussen in. Vanaf zaterdag 28 augustus rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanner van te voren te raadplegen.