AH to Go doet mee in strijd tegen voedselverspilling

De AH to Go op station Amsterdam Centraal (Foto: Treinenweb)
De AH to Go op station Amsterdam Centraal (Foto: Treinenweb)

Vanaf deze maand kunnen reizigers en omwonenden bij meer AH to go’s op het station eten redden dat anders weggegooid wordt. Via de app van Too Good to Go is het mogelijk een "Magic Box" met eten en drinken te bestellen, die voorzien is van diverse producten die vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende dag niet meer verkocht zou mogen worden.

De werking is eenvoudig. Via de app is het mogelijk om te zien welke winkels in je omgeving aan dit initiatief meedoen, en of ze nog een box met afgeprijsde lekkernijen klaar hebben liggen. Via de app reken je de box alvast af, waarna je het op een bepaalde specifieke tijd kan afhalen. Hoewel de naam van de app op die van de AH to Go lijkt, zit er achter het initiatief een zelfstandige onderneming die los van deze supermarkt staat.

Samenstelling

Een box kan een combinatie zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken. Ook doen veel andere supermarkten en sommige restaurants mee om ervoor te zorgen dat voedsel niet verspild wordt. De deal is altijd aantrekkelijk. Zo kost een box 4 euro en heeft deze een waarde van 12 euro.

Stations

Bij sommige AH to Go’s is het al langer mogelijk om eten via de app te kopen. Daar komen 45 AH to Go’s op stations dus bij. "Het station heeft altijd een centrale plek en is goed bereikbaar, waardoor we het heel gemakkelijk maken om eten op te halen dat anders weggegooid moet worden", vertelt Anne-Maartje Ordelman, directeur Retail NS Stations. "Verreweg de meeste maaltijden hoef je niet te bereiden, daardoor zijn ze ook ideaal voor reizigers die onderweg zijn."

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.