ProRail vernieuwt interieur van vier Twentse stations

Een archieffoto van station Hengelo (Foto: Dennistw / Wikipedia)
Een archieffoto van station Hengelo (Foto: Dennistw / Wikipedia)

De stations van Goor en omstreken zullen binnenkort worden voorzien van een aangenamer meubilair. Met de aanpak moeten de perrons eigentijdser, ruimtelijker, overzichtelijker en comfortabeler worden.

Het gaat om vier stations in Twente: Hengelo Oost, Hengelo, Goor en Oldenzaal. In de periode tussen nu en eind augustus zal het meubilair gefaseerd vervangen worden. De vernieuwing wordt uitgevoerd in opdracht van ProRail is onderdeel van een landelijke aanpak waarin de komende tien jaar het perronmeubilair op een kleine tweehonderd stations in Nederland vervangen zal worden.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is er per locatie ongeveer vier weken lang geen of minder zitgelegenheid op de stations. Eerst verwijdert een aannemer het oude meubilair, zoals de oude draadstalen banken, wachtruimtes en overig objecten. Daarna plaatsen ze er nieuw meubilair voor terug, zoals houten banken, halfopen abri’s, en prullenbakken.

ProRail is van mening dat het verblijf op de stations prettig moet zijn. Dit wordt bereikt door de perrons overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Bij het ontwerp van het meubilair is als uitgangspunt genomen dat de meubels meer van deze tijd moeten zijn, en een beter comfort moeten hebben.