NS ziet stijging voor treinreizen in weekend

Een dubbeldekstrein op station Zandvoort (Foto: Treinenweb)
Een dubbeldekstrein op station Zandvoort (Foto: Treinenweb)

De NS ziet dat steeds meer mensen weer de trein pakken. De NS zag het aantal reizigers afgelopen zondag oplopen naar 61 procent van het aantal in 2019, met ruim 312.000 reizigers.

Na de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet is er een gestage stijging te zien in het aantal treinreizigers. De afgelopen weken was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug. In het weekend ligt dat aantal steeds iets hoger. Na de versoepelingen zagen we al meer reizigers en afgelopen weekend lijkt het goede weer dit aantal verder omhoog geduwd te hebben.

Naar 98% van de dienstregeling

Omdat de NS meer reizigers verwacht, zijn ze bezig het aantal treinen op te voeren tot 98 procent van de dienstregeling. Vanaf 14 juni rijden weer alle treinen, met uitzondering van het nachtnet en extra forensentreinen in de spits. Daarnaast rijden er de hele zomer extra strandtreinen naar Zandvoort. Ook rijden het hele jaar door twee Sprinters per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort. Tot en met oktober komen daar op zomerse dagen en  feest- en vakantiedagen vier extra Sprinters bij.

Inzicht in drukte

Reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, kunnen hun reis vooraf aanmelden via de Treinwijzer in de NS-app. Reizigers ontvangen dan ook een melding als hun reis te druk lijkt te worden en kunnen dan ook een trein eerder of later nemen.