Thalys verhoogt aantal treinritten in dienstregeling

Sinds deze week zullen er weer meer Thalys-treinen gaan rijden  (Foto: Bart)
Sinds deze week zullen er weer meer Thalys-treinen gaan rijden (Foto: Bart)

Sinds deze week gaat hogesnelheidstrein Thalys weer vaker rijden naar de Franse hoofdstad. Volgens het spoorbedrijf gaat de trein naar Parijs gemiddeld drie keer per dag rijden.

Bij raadpleging van de dienstregeling lijken er volgens Treinreiziger.nl echter meer treinen te rijden dan de vervoerder tegenover persbureau ANP meldt. Zo zijn er vrijwel altijd vier à vijf treinen per dag boekbaar. Volgens een woordvoerder is dat tijdelijk, omdat in deze periode rond Pinksteren meer vraag wordt verwacht.

In het algemeen zegt Thalys nu weer 30 procent van de geplande dienstregeling aan te bieden. Lange tijd reed de Thalys tussen Amsterdam en Parijs slechts één keer per dag.

Negatieve coronatest

Niet alleen tussen Amsterdam en Parijs wordt het aanbod nu weer uitgebreid, ook op andere delen van het netwerk. Zo gaat er dagelijks ook weer een trein vanuit Duitsland naar de Franse hoofdstad. Vanuit Brussel gaan er weer tot negen treinen per dag naar Parijs rijden en een aantal daarvan bestaat uit twee treinstellen.

Reizigers moeten voor vertrek een negatieve coronatest kunnen overleggen. Als er op dat vlak iets verandert, zal Thalys dat zo snel mogelijk aan de reizigers doorgeven. Vanwege de onzekerheid kunnen zij tot vlak voor vertrek hun reis nog omboeken.

Bron: Treinreiziger