Treinverkeer vanaf woensdag ontregeld door acties FNV Spoor

Een van de verkeersleidingsposten van Prorail (Foto: Treinenweb)
Een van de verkeersleidingsposten van Prorail (Foto: Treinenweb)

Vanaf woensdag 28 april tot en met zaterdag 1 mei zullen veel reizigers, vervoerders, en goederenvervoerders mogelijk veel overlast op het spoor ondervinden vanwege acties. In deze periode voert de vakbond FNV Spoor acties omdat er met ProRail nog geen akkoord is bereikt over een nieuwe CAO.

De vakbond voert acties, omdat er nog geen akkoord is bereikt met ProRail over een nieuwe CAO. De bonden CNV Vakmensen en VHS Railprofessionals gingen eerder wel akkoord met het voorstel van ProRail, hoewel er nog wordt onderhandeld over de 'Eerder stoppen met werken-regeling'.

Hinder op het spoor

In het begin zal gedurende drie dagen op diverse verkeersleidingsposten in land het werk in de ochtend worden neergelegd. Dit houdt in dat er er in het hele land minder of geen treinverkeer zal rijden. De werkonderbrekingen zullen tot acht uur 's ochtends duren, maar ProRail waarschuwt dat het opstarten van de gehele dienstregeling tot 10:00 uur zal duren of mogelijk zelfs langer.

Mocht er in deze periode nog geen akkoord bereikt zijn zal er vanaf zaterdag 1 mei 05:00 tot zondag 2 mei 05:00 een landelijke 24-uurs staking gehouden worden, waarbij er de hele dag geen treinen zullen rijden.

Op deze momenten vinden de acties plaats:

  • Woensdag 28 april van 06:00 – 10:00 uur in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Alkmaar
  • Donderdag 29 april van 06:00 – 10:00 uur in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal
  • Vrijdag 30 april van 06:00 – 10:00 uur in de regio’s Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen
  • Zaterdag 1 mei van 05:00 – Zondag 2 mei 05:00 uur een landelijke 24-uursstaking.