Minder treinen rond Zwolle in meivakantie

In de meivakantie rijden er vanwege werkzaamheden minder tot geen treinen rond Zwolle (Foto: NS)
In de meivakantie rijden er vanwege werkzaamheden minder tot geen treinen rond Zwolle (Foto: NS)

Vanaf woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei wordt er rondom Zwolle aan het spoor gewerkt. Dit houdt in dat er minder of geen treinverkeer rijdt. Door NS en Blauwnet zullen er treinvervangende bussen worden ingezet.

Tijdens de buitendienststelling wordt er onder andere aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen zodat treinverkeer uit de richting van Emmen niet meer het spoor hoeft te kruisen, wat soms vertraging oplevert. 

Ook wordt er gewerkt aan de bovenleiding, kabelwerk in de grond en de seinen. Ook op station Zwolle gaat ProRail aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleiding en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vernieuwd. En op andere trajecten rond Zwolle voert ProRail diverse werkzaamheden uit zoals onderhoudswerkzaamheden tussen Zwolle en Olst en tussen Herfte en Meppel. Bij Wijhe wordt een perron aangepast, bij Dedemsvaart zijn er kabelwerkzaamheden en bij Staphorst wordt gewerkt aan een technische ruimte voor de energievoorziening.

Werkzaamheden

NS
Woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei rijdt NS bussen tussen Zwolle en ’t Harde, Zwolle en Kampen Zuid (op woensdag 28 april rijden de bussen tussen Zwolle en Dronten), Zwolle en Meppel en tussen Zwolle en Olst.

Blauwnet
Woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei rijden er ook geen treinen tussen Zwolle-Kampen, Zwolle-Raalte en Zwolle-Dalfsen. Blauwnet zet bussen in.

Reisadvies

Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS, Arriva en Keolis. Er worden bussen ingezet.