Vanaf half februari twee weken lang werkzaamheden bij Apeldoorn

Het station van Apeldoorn (Foto: Apdency)
Het station van Apeldoorn (Foto: Apdency)

Reizigers op en rond Apeldoorn moeten vanaf 16 februari rekening houden met werkzaamheden die twee weken zullen duren. Het spoor heeft dringend onderhoud nodig, en er zullen enkele wissels verwijderd worden. Het doel is om de kans op verstoringen kleiner te maken.

De werkzaamheden vinden tussen dinsdag 16 februari 22.00 uur en maandag 1 maart 7.00 uur plaats. Er wordt dan door aannemers van ProRail dag en nacht gewerkt. Zo wordt er gewerkt aan de rails, de wissels, de bovenleiding, het spoorgrind en de kabels en leidingen.

Hinder

Het gaat om het spoor ter hoogte van de Koning Stadhouderlaan tot het spoor ter hoogte van de Zutphensestraat (richting station Apeldoorn Osseveld) en de Laan van Erica (richting station Apeldoorn De Maten). Het meeste werk gebeurt aan de oostkant van het station, tussen station Apeldoorn en de spoorsplitsing richting Apeldoorn Osseveld en Apeldoorn De Maten.  

De sporen en wissels bij station Apeldoorn waren toe aan vervanging. In het kader van een toekomstbestendiger spoor is besloten om enkele wissels te verwijderen. Er lagen vier wissels, wat straks twee zijn. Daarnaast wordt de spoorbaan ook steviger, waardoor deze weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Reisadvies

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Apeldoorn-Deventer en Apeldoorn-Zutphen. Daarnaast is er op zaterdag 27 en zondag 28 februari geen treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn. Er worden bussen ingezet. Er wordt geadviseerd om voor vertrek altijd even de reisplanner te raadplegen.