NS blijft tijdens avondklok doorrijden voor cruciale beroepen

Een SGM Sprinter op station Muiderpoort (Foto: Treinenweb)
Een SGM Sprinter op station Muiderpoort (Foto: Treinenweb)

Woensdagmiddag om 14:00 uur heeft het kabinet bekend gemaakt er er een avondklok zal komen. Deze zal gelden van 20:30 tot en met 04:30. De NS heeft aangegeven tijdens de avondklok gewoon doorrijden voor mensen met een geldige reden of een cruciaal beroep.

Uiteraard blijft het advies om enkel te reizen als het strikt noodzakelijk is. Pedro Peters, voorzitter OV-NL: "Wij doen een nadrukkelijk beroep op onze reizigers om zich te houden aan alle maatregelen van het kabinet."

De dienstregeling zal niet worden aangepast, en het openbaar vervoer blijft gewoon doorrijden. Ook benadrukt de NS dat er al sinds november vorig jaar 10 procent minder treinen rijden. Het is nog niet duidelijk of andere vervoerders wel hun dienstregeling zullen aanpassen, de komende dagen zal daar meer uit moeten blijken als dat zo is.

Beperkingen in reizen

Naast de avondklok, heeft het kabinet ook de maatregelen voor het reizen naar Nederland aangescherpt. Niet alleen komt er een verbod op vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, ook wordt er naast de PCR-rest ook een sneltest verplicht voor alle reizigers die naar Nederland komen.