Verbetering voor spoor Twente en Zwolle-Emmen

Vanaf 2012 zullen de spoorlijnen Zwolle-Emmen, en Almelo - Mariënberg kwalitatief stukken een flinke vooruitgang krijgen. Zo zullen er nieuwe modernere treinen gaan rijden, en wordt de dienstregeling flink verbeterd zodat er nog meer diensten op kunnen worden uitgevoerd. Het vervoer over de zogeheten 'Vechtdallijnen' wordt dit voorjaar opnieuw aanbesteed.

In mei zal de provincie met een besluit komen wie van 2012 t/m 2027 verantwoordelijk zal worden voor het vervoer van passagiers op deze spoorlijn. Deze vervoerder zal hiervoor een provinciale bijdrage van 21 mln. euro krijgen

Wel moet de nieuwe vervoerder om aanspraak op die bijdrage te krijgen aan een aantal eisen voldoen. Deze eisenlijst zal binnenkort beschikbaar zijn. Gemeenten en andere belangengroepen hebben inmiddels al wel de mogelijkheid gekregen om inzicht te krijgen in het concept ervan.

Ook moet het de bedoeling zijn dat de lijn van Almelo Mariënberg door wordt getrokken tot Hardenberg. Dan hoeven reizigers richting Twente niet over te stappen in Mariënberg.

Bron: TC Tubantia