CFL Cargo tekent contract voor levering tien Traxx-locomotieven

De Traxx MS-3 locomotief van Bombardier (Foto: Bombardier )
De Traxx MS-3 locomotief van Bombardier (Foto: Bombardier )

Bombardier Transportation heeft een nieuw contract binnengehaald om tien Traxx-locomotieven te leveren aan CFL Cargo in Luxemburg. Het gaat om de derde generatie van de Traxx die gebruik maakt van het meerspannings-systeem.

De nieuwe locomotieven van het type MS3 zullen ingezet worden om grensoverschrijdend goederenvervoer tussen Midden-Europa en Frankrijk mogelijk te maken en te vereenvoudigen. Daarnaast zullen de locomotieven ook worden uitgerust met een dieselmotor waarmee de Traxx-locomotief de 'laatste mijl' over niet-geëlektrificeerde terminals en locaties kan rijden. Deze mogelijkheid staat ook in het algemeen bekend als 'Last Mile'.

Lawrence Zenner, CEO van CFL Cargo: "We zijn erg blij dat we de eerste spoorwegexploitant zijn die zijn bedrijfsaanbod uitbreidt met een geoptimaliseerde oplossing voor de Oost-West-Europese spoortransportcorridor.

De Traxx MS3-locomotieven, die volgend jaar worden afgeleverd, zijn bevoegd om in Luxemburg, Duitsland, Polen, Oostenrijk, België en Frankrijk te rijden waarbij het niet ondenkbaar is dat deze later ook in Nederland zijn toelating zal krijgen.