NS-personeel leest weer voor aan basisschoolkinderen

NS-personeel leest weer voor aan basisschoolkinderen (Foto: NS)
NS-personeel leest weer voor aan basisschoolkinderen (Foto: NS)

Hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers van NS lezen dit jaar weer weer voor aan basisschoolleerlingen. Vanwege de coronamaatregelen zal dat dit jaar via een videoverbinding met 500 basisschoolleerlingen van diverse scholen gebeuren.

De voorleesmomenten vinden op 7 en 8 oktober plaats. Met deze voorleesactie wil NS kinderen motiveren om te lezen en de Kinderboekenweek ondersteunen.

Online voorlezen

Dit is het tweede jaar dat NS-medewerkers tijdens de Kinderboekenweek voorlezen aan basisschoolkinderen. Vanwege de coronamaatregelen kan het voorlezen niet op de scholen zelf plaatsvinden, maar biedt een live videoverbinding uitkomst. NS-personeel lezen nog tot en met vrijdag 8 oktober voor op verschillende basisscholen in onder andere Volendam, Steenwijk, Kampen, Venlo en Almere.

Kleine trein avonturiers

Het boek waaruit wordt voorgelezen heet ‘De treinreis van Tommie en Tess’. De schrijver Bart Haans schreef het verhaal met herinneringen uit zijn eigen jeugd als voorbeeld. Naast een avontuurlijk verhaal, geeft het boek ook veel informatie over het reizen per trein in Nederland. De kleurrijke tekeningen van illustrator Eva van Aalst nemen kinderen mee in het verhaal. Met "De treinreis van Tommie en Tess" hoopt Uitgeverij Uquilair kinderen enthousiast te maken voor treinen en alles daaromheen.

Het boek is voorzien fraaie tekeningen uit deze moderne wereld. Zo valt op dat er een Intercity Nieuwe Generatie trein met reizigers erin te zien is.

Het boek heeft een leuk verhaal voor de jonge lezers van 4 tot 7 jaar: Oma Toos viert haar verjaardag en geeft een feestje. Daar móet Tommie natuurlijk bij zijn, samen met zijn beste vriendin Tess brengt hij haar een bezoekje. Het is een flinke treinreis want oma woont in Groningen en Tommie en Tess in Eindhoven. Gelukkig heeft oma twee ov-chipkaarten gestuurd. Samen reizen Tommie en Tess het hele land door. En tijdens hun reis beleven ze een hoop avonturen.