Flixtrain verdubbelt treindiensten in Duitsland

Flixtrain verdubbelt treindiensten in Duitsland (Foto: FlixTrain)
Flixtrain verdubbelt treindiensten in Duitsland (Foto: FlixTrain)

FlixTrain verdubbelt vanaf deze donderdag zijn treindiensten tussen Keulen en Hamburg voor lange afstanden. Al eerder op 6 augustus gebeurde dit al voor de treindienst Keulen en Berlijn.

Met het aantal extra treindiensten wordt het aantal ritten op beide verbindingen van 10 naar 22 verdubbeld. Bovendien rijden er drie keer per week (vrijdag tot zondag) treinen van en naar Aken op het traject Keulen - Berlijn.

Vanwege de Corona-pandemie hervatte FlixMobility na vier maanden haar treinactiviteiten op 23 juli. Er worden nu gemoderniseerde personenrijtuigen ingezet, die zijn door Talbot omgebouwd van eerdere coupérijtuigen naar open rijtuigen.

Het in Stuttgart gevestigde bedrijf SVG bedient de route Keulen - Berlijn sinds de hervatting van de activiteiten. Marc Baumgartner, Managing Director SVG: “We kijken uit naar de langdurige samenwerking met Flixtrain en zijn ervan overtuigd dat we samen met Flixtrain en ons team een ​​aantrekkelijk nieuw aanbod zullen brengen voor milieubewust en toch betaalbaar reizen op de rails die de langeafstandstransportmarkt zal verrijken.