NS rijdt vandaag extra treinen naar Zandvoort

Een dubbeldekstrein op station Zandvoort (Foto: Treinenweb)
Een dubbeldekstrein op station Zandvoort (Foto: Treinenweb)

In verband met het verwachte mooie weer rijdt NS op deze tropische woensdag tussen 9.30 en 23.00 uur zes treinen per uur van en naar Zandvoort. Ook de rest van deze zomerse periode rijdt NS extra treinen tussen 19.00 en 23.00 uur.

Om de reizigersstromen in goede banen te leiden, zet de vervoerder extra medewerkers in op de stations Amsterdam Centraal, Haarlem en Zandvoort aan Zee. Samen met gemeente, politie en veiligheidsregio worden er maatregelen genomen om te grote drukte te voorkomen, waaronder 'crowd-control' om het aantal reizigers op de perrons te doseren.

Reisadvies

NS adviseert reizigers om goed voorbereid op reis te gaan en vooraf de reis te checken in de NS Reisplanner. Neem de tijd voor je reis, mijd drukke treinen van en naar Zandvoort en hou rekening met elkaar en de RIVM-richtlijnen. Is het te druk op het station of in de trein? Overweeg dan een andere bestemming of neem een trein later. Reis op tijd weer terug naar huis, wacht niet tot de laatste treinen. Vanwege het warme weer raden we reizigers ook aan voldoende water mee te nemen voor onderweg.

Extra treinen

Twee treinen rijden direct van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige vier treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Indien de trein naar Zandvoort te druk is, of de trein net gemist is, is het mogelijk om een directe trein naar Haarlem te nemen. Met een bijna even zo lange reistijd is het mogelijk om met een overstap in Haarlem het zonnige Zandvoort te bereiken. Tussen Amsterdam Centraal en Haarlem rijden er acht treinen per uur.