NS: Grote drukte in treinen tussen Haarlem en Zandvoort

Archieffoto van station Zandvoort aan Zee (Foto: Rob Dammers)
Archieffoto van station Zandvoort aan Zee (Foto: Rob Dammers)

Vanwege het warme weer is er momenteel sprake van topdrukte op de wegen en het spoor naar populaire badplaatsen. De NS meldt dat de treinen naar Zandvoort overvol zijn, en dat het door de drukte onmogelijk is om afstand te houden

In verband met het mooie zomerse weer rijdt de NS de hele dag met zes treinen in het uur van en naar Zandvoort. Vrijdagochtend zaten deze treinen al propvol. Afstand houden gaat dus niet, meldt de NS op Twitter. Vanwege het coronavirus is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer.

Ook heeft de NS in samenwerking met de politie, veiligheidsregio's en de gemeente een gecontroleerde reizigersstroom naar de perrons ingesteld. Ook zet de vervoerder gemengd Sprinters en dubbeldekstreinen (VIRM) in.

'Tropische temperaturen' met mogelijk smog

Voor vandaag heeft het KNMI een zonnige en tropische dag voorspeld. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het 25 graden in het noordoostelijk kustgebied tot lokaal 35 graden in het uiterste zuiden van het land.

Vanwege het warme weer heeft het RIVM voor vrijdag een waarschuwing uitgegeven voor smog in het zuiden en midden van het land. Vooral in de namiddag en vroege avond kan smog ontstaan, waardoor mensen die hier gevoelig voor zijn klachten kunnen ervaren.