NS opent vandaag station Rotterdam Alexander via live-video

Vandaag zal het vernieuwde station van Rotterdam Alexander om 13:30 geopend worden. Vanwege de coronatijd is een grote feestelijke samenkomst van bezoekers ongepast en zal de NS de opening via een live-stream op hun YouTube kanaal uitzenden.

Afgelopen dindag 2 juni werd de nieuwe stationshal teruggegeven aan de reizigers, maar door de diverse afwerkingen die aannemers nog moesten uitvoeren kon er nog geen officiële opening plaatsvinden.

Vernieuwing

Het oude station voldeed niet meer aan de wensen van de reizigers van deze tijd. Het gesloten karakter van het gebouw en het gebrek aan ruimte maakte dat het station niet meer prettig was in het gebruik. Ook de faciliteiten waren aan vervanging toe. Rotterdamse vervoerder RET, de gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Verkeersonderneming, ProRail en NS sloegen de handen ineen om een nieuw stationsgebouw te bouwen.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de bouw van de nieuwe stationshal af te ronden. Na het monteren van de gevels stortte de aannemer de vloeren en monteerden zij het kenmerkende plafond. Ook werden de casco winkelruimtes afgebouwd en werd het station voorzien van de nodige apparatuur, zoals omroepinstallaties, verlichting en in- en uitcheckpoorten die geïnstalleerd en getest werden.

Het vernieuwde station van Rotterdam Alexander is een station met veel glas voor sociale veiligheid en vernieuwde faciliteiten, zoals liften, toiletten, in- en uitcheckpoortjes en winkels. In het station komen metro en trein nu samen onder één dak waardoor er een snelle overstap binnen het gebouw mogelijk is door middel van een loopbrug over de metrosporen. Hierdoor kan de grootste groep overstappers snel, veilig en comfortabel overstappen van de trein naar de tram of omgekeerd.