Grote veiligheidsactie op Arnhem Centraal

Het station van Arnhem, maar nu nog zonder Centraal (Foto: Maxxiwe)
Het station van Arnhem, maar nu nog zonder Centraal (Foto: Maxxiwe)

Afgelopen donderdag hebben beveiligers van NS, Arriva en Breng, gemeentelijke handhavers en politie voor het eerst een grote veiligheidsactie georganiseerd op station Arnhem Centraal. Het doel van de handhavingsactie is onderdeel van een nieuwe aanpak om het station veiliger te maken.

Volgens Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem zou er rondom het station veel agressieve jeugd, rovers en drugsgebruikers rondhangen in de stad. Uit een recent onderzoek is gebleken dat jonge vrouwen van tussen de 14 en 35 jaar aan zich onveilig te voelen in Arnhem, en met name ook in het stationsgebied. "Arnhem Centraal is het portaal van onze gastvrije stad en dat hoort veilig te zijn, zonder agressieve en overlastgevende jeugd, intimiderende en vrouwonvriendelijke mannen, zakkenrollers en grenscriminelen die Arnhem Centraal willen benutten voor hun foute transporten. Zij mogen geen kans krijgen", vertelt Ahmed Marcouch tegenover het AD.

Arnhem vormt een belangrijke schakel tussen de Randstad en Duitsland. Het is ook het overstapstation voor de trein naar Duitsland. De politie controleert daarom ook regelmatig in de trein van en naar Düsseldorf.

Controleactie

Afgelopen donderdag tussen vijf en negen uur hebben handhavers een groot aantal mensen in het station en het omliggende gebied gecontroleerd. Hierbij zijn er twee personen beboet vanwege openbare dronkenschap, tien personen konden achter de poortjes geen geldig vervoersbewijs tonen, en een reiziger weigerde een mondkapje op te doen. Daarnast werd er op het toilet ook een mes aangetroffen.