Overijsselse fracties pleiten voor alarmeringslijn bij Keolis

Overijsselse fracties pleiten voor alarmeringslijn bij Keolis (Foto: Treinenweb)
Overijsselse fracties pleiten voor alarmeringslijn bij Keolis (Foto: Treinenweb)

Er moet een speciaal meldpunt komen om overlast in de treinen van Blauwnet te kunnen melden. Daarvoor pleiten meerdere partijen in de Overijsselse politiek. Reizigers moeten dan overlast kunnen melden met een bericht via WhatsApp of SMS.

De politiek ziet een meldpunt voor de trajecten tussen Enschede - Zwolle, en Oldenzaal - Zutphen zeker zitten. Als het aan Stijn Hesselink van Forum voor Democratie ligt, komt er een dergelijk alarmeringssysteem. "Wij hebben veiligheid in het openbaar vervoer hoog in het vaandel staan", zegt Hesselink. "In een onveilige situatie is onopvallend appen of sms'en soms veiliger dan bellen."

Momenteel heeft de al een dergelijke dienst via het telefoonnummer +31 (6)1318 1318. Hierop kunnen reizigers in de NS-treinen overlast melden. De berichten komen dan direct binnen in de Meldkamer van de NS.

Het voorstel van het Statenlid van de FvD heeft momenteel al steun van de VVD, PvdA, GroenLinks en Partij voor de Toekomst. "We hebben al bijna een meerderheid", aldus Hesselink. Aanstaande woensdag zal de motie ingediend worden.