GVB gaat ook mondkapjes verkopen

Er zijn sinds juni vorig jaar 11.600 boetes uitgedeeld aan mensen die geen mondkapje droegen. (Foto: Pexels)
Er zijn sinds juni vorig jaar 11.600 boetes uitgedeeld aan mensen die geen mondkapje droegen. (Foto: Pexels)

Het vervoersbedrijf GVB in Amsterdam gaat ook mondkapjes verkopen. Om reizigers vanaf 1 juni met het openbaar vervoer te laten reizen worden de beschermingskapjes onder meer in de snoepautomaten verkocht.

Het gaat om 'niet-medische' mondkapjes. Een pakje met vijf mondkapjes kost vijf euro. Momenteel vindt de verkoop bij de GVB enkel plaats op station Amsterdam Centraal, maar vanaf donderdag worden ze ook verkocht bij Service en Ticketwinkels op Centraal Station, Bijlmer, Zuid en Noord. "Daarbij onderzoeken we of ze binnenkort op nog meer plekken verkocht kunnen worden", aldus een woordvoerder van het GVB tegenover stadsomroep AT5.

Overige winkels

De mondkapjes ook verkrijgbaar bij webwinkel Bol.com, de drogisterijketens Kruidvat, Etos (ook op de stations) en Trekpleister en de Hema. De Hema benadrukt wel dat klanten maximaal twee doosjes per keer mogen kopen. De Kruidvat limiteert het aantal op één doosje met 20 mondkapjes per klant.

Ook op internet zijn de beschermingsmaskers te koop. Webshop Bol.com heeft de verkoop van de mondmaskers middelen weer opgestart nadat de beschermingsmiddelen in maart door externe partijen voor woekerprijzen werden verkocht. Daarnaast heeft ook de gezondheidswebshop Care Delta voor 39,95 euro een pakje van 50 mondkapjes te koop. Ook hierbij gaat het om bescherming die niet voorzien is van het FFP1-keurmerk.