Machinist overleden bij ernstig treinongeval Rijndal-route

Bij een ernstig treinongeval op de route van het Duitse Rijndal is donderdagavond een goederentrein op een betonnen brugdeel gereden. Het ongeluk vond plaats in de buurt van Auggen in Baden-Württemberg. De machinist heeft de frontale treinbotsing niet overleefd, schrijft nieuwssite 24Tag.

'Een deel van de brug is gevallen, zodat de trein niet kon remmen en in botsing kwam met het onderdeel', zei een woordvoerder van de lokale politie. De betonnen plaat van 100 ton was van een brug afgevallen, en zou de komende dagen worden afgebroken. Na het zware ongeval is de spoorlijn tussen Freiburg im Breisgau en Basel tijdelijk afgesloten. De trein vervoerde meerdere vrachtwagens waarbij de chauffeurs zich in hun cabine zouden bevinden. Twee van hen zouden lichtgewond zijn geraakt en zeven kwamen ongedeerd met de schrik vrij.

Goederentransport

De trein reed van Freiburg richting Basel naar Novara in Italië. De trein werd getrokken door een BLS Cargo-locomotief; waarbij SBB Cargo International verantwoordelijk is voor de Duitse en Italiaanse transport van het goederenvervoer. Beiden rijden namens de Zwitserse aanbieder RAlpin, die ongeveer 60 treinen per week op de route exploiteert.

De volledige sluiting van de Rijnvallei-lijn tussen Basel en Freiburg leidt tot uitgevallen treinen en vertragingen. Volgens SBB Cargo is ook het cargoverkeer op de getroffen route tot nader order opgeschort, treinen worden omgeleid via Singen.