Komende weekenden hinder aan noordoost kant van Zwolle

Spoorbeheerder ProRail is bezig met het spoor tussen Zwolle en Herfte, waarbij er op bepaalde momenten bussen zullen rijden in plaats van treinen. De werkzaamheden betreffen de bouw van een dive-under waardoor het treinverkeer naar Emmen en Meppel elk een eigen spoor heeft zodat het treinverkeer naar Emmen niet meer op andere treinen hoeft te wachten.

Tussen station Zwolle en de spoorsplitsing bij Herfte wordt het aantal sporen verdubbeld. Dit stuk is ongeveer 2,5 kilometer lang. Momenteel liggen er 2 sporen wat straks is uitgebreid naar vier stuks.

Betere aansluitingen

De aanleg van de extra sporen met de bouw van de dive-under moet gaat zorgen voor betere aansluitingen. Het project moet in 2021 voltooid worden. "Samen met de aannemers werken we zo goed en snel mogelijk door, maar het moet veilig gebeuren en de werknemers moeten gezond blijven. Vanwege de Corona-crisis nemen we tijdens het werk speciale maatregelen in acht. Zo houden de spoormonteurs rekening met de richtlijnen van het RIVM om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.", schrijft ProRail.

Werkzaamheden

De werkzaamheden kunnen in de meeste gevallen blijven plaatsvinden terwijl de treinen blijven rijden, maar in sommige gevallen is er sprake van treinvervangend vervoer. Dit geldt op zaterdag 28 en zondag 29 maart, en het Paasweekend van zaterdag 11 tot en met maandag 13 april.

De voorbereidende werkzaamheden van 28 en 29 maart hebben vooral impact op het treinverkeer richting Raalte en Emmen. In het weekend van zaterdag 11 tot en met maandag 13 april rijden er uitsluitend treinvervangende bussen in de richting van Meppel, Dalfsen, Heino en Olst. In juli volgen er nog meer werkzaamheden, waarover later meer bekend is.

Overige werkzaamheden

Ook in het weekend wordt er aan de andere kant van Zwolle gewerkt. Op 6 en 7 juni sluit ProRail de sporen aan op het opstelterrein vlakbij Windesheim. Dit heeft uiteindelijk gevolgen voor het treinverkeer richting ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen, waarbij er bussen zullen worden ingezet.

Foto: Treinenweb
Station Zwolle (Foto: Treinenweb)