NS haalt goedkope treinkaartjes voorlopig offline

De Nederlandse Spoorwegen vinden het vanwege de Corona maatregelen niet gepast om reizigers te stimuleren om op pad te gaan met de trein. Daarom worden er tot nader order geen goedkope treinkaartjes aangeboden.

Verkoop gestopt

Normaal verkoopt NS tientallen aanbiedingen voor een dagje uit via de NS Spoordeelwinkel. Al die acties zijn “tijdelijk niet beschikbaar”. Ook losse treinkaartjes voor een dagje weg zijn niet verkrijgbaar. “Dit zal waarschijnlijk offline blijven tot 31-03-2020. Het is uiteraard tegenstrijdig acties te verkopen voor de NS, terwijl openbaar vervoer wordt afgeraden” zegt het spoorbedrijf op Twitter.

Ook andere kanalen die normaal treinkaartjes aanbieden, hebben nu geen treinacties. Het gaat dan bijvoorbeeld om Actie van de Dag en VakantieVeilingen. Ook daar is de verkoop per 13 maart gestopt.

Al zeker sinds 2012 houdt Treinreizigers.nl treinacties in de gaten. Het is tot dusver nooit voorgekomen dat alle treinacties van alle partijen offline werden gehaald.

Coulance

Reizigers die eerder een Kruidvat treinkaartje hebben gekocht maar nu toch niet reizen kunnen contact opnemen met NS. “Voor klanten die een ticket hebben gekocht en deze reeds verzilverd hebben op een datum t/m 31 maart krijgen een couponcode voor een nieuwe reis” vertelt NS woordvoerder Hessel Koster tegenover Treinreiziger.nl. Hij vervolgt: “Wij vragen klanten hun voorgenomen reis in april te maken

De Kruidvat treinkaartjes zijn geldig t/m 13 april, mochten de huidige maatregelen tot die tijd of langer van kracht blijven, dan zegt NS het aankoop bedrag terug te zullen storten.

Minder treinen en reizigers

NS kampt door het Corona virus met een hoger ziekteverzuim, en daarnaast reizen veel minder mensen met de trein. Daarom rijden sinds vrijdag de speciale spitstreinen, zogenoemde spitstoevoegers, niet meer. Omdat het kabinet heeft opgeroepen tot thuiswerken en colleges van universiteiten en hogescholen zijn geschrapt heeft dit (vooralsnog) niet tot volle treinen geleid.

Foto: Alfenaar
Foto: Alfenaar

Bron: Treinreiziger