Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Belgische Infrabel boos na spoorlopende schoolklas

De Belgische spoorbeheerder Infrabel heeft furieus geregaeerd op het het gedrag van een groep Friese scholieren die met hun begeleider over het Belgische spoor liepen. Infrabel verspreidde beelden van spoorlopers die in de buurt van Mechelen een gevaarlijke toer over het spoor maakten.

Een regionale Belgische omroep filmde de spoorlopers woensdagmiddag op de spoorlijn Mechelen-Sint-Niklaas, bij de plaats Leest. Volgens de omroep zou het om een groep van zo’n dertig leerlingen van een school uit Leeuwarden gaan. "Een officiële melding hebben we niet gekregen, maar we hebben een klacht ingediend", zegt een woordvoerder van Infrabel.

De spoorbeheerder benadrukt dat op spoorlopen boetes staan van 80 tot 2.000 euro en zelfs gevangenisstraffen van acht dagen tot vijf jaar. "We vinden de beelden dermate frappant dat we ze wilden tonen om er nogmaals op te wijzen dat spoorlopen niet kan. Mogelijk kunnen we samen met de Nederlandse collega’s van ProRail hier een gezamenlijke bewustwordingsactie rond maken". ProRail heeft met een tweet hun reactie en de video gedeeld.

Archieffoto: Ad Meskens
Een MS96-treinstel in België. (Archieffoto: Ad Meskens)