Eurostar rijdt vanaf september vier keer per dag naar Londen

De Eurostar welke tussen Amsterdam en Londen rijdt zal vanaf september in dit jaar vier keer per dag gaan rijden. Dat heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat woensdag bekend gemaakt tijdens een Kameroverleg.

Momenteel rijdt de Eurostar nog twee keer per dag met een verplichtte douane- en bagagecontrole in Brussel, maar vanaf eind april komt daar een einde aan. Er rijden momenteel al drie rechtstreekse treinen vanuit Londen naar Nederland. Op 30 april gaat twee keer per dag de rechtstreekse Eurostar vanuit Nederland naar Londen rijden. Hierdoor is er geen tussentijdse controle in Brussel meer nodig waardoor de reis nu een uur korter is.

"Ik kwam tijdens de schorsing van de vergadering collega Broekers-Knol (staatssecretaris Justitie en Veiligheid) tegen. Ze liet weten dat de problemen zijn opgelost”, aldus minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het overleg, toen er diverse vragen over de inzet van de Eurostar volgden.

In maar liefst vijf uur en elf minuten komt de reiziger in hartje Londen aan. Omdat er momenteel nog een gebrek aan voldoende marechaussee is volgt Rotterdam pas op 18 mei. Omdat het aantal personeelsleden hiervoor nog niet toereikend is zal het aantal treinen wat er per dag vertrekt in fases worden verhoogd. De NS heeft de plannen om in september te groeien naar een derde en vervolgens een vierde trein. In 2021 wil NS vijf hogesnelheidstreinen naar Londen laten rijden.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb