Cosplay-persoon in trein aangehouden met zwaard en dolken

Afgelopen zaterdag is er een man in de trein op station Gouda aangehouden omdat hij een zwaard en twee dolken bij zich droeg. Hij verklaarde dat hij onderweg naar huis was na een 'cosplay'-evenement, een gekostumeerd rollenspel. De persoon bleek ook onder invloed van alcohol te zijn.

Medewerkers van de NS troffen de man aan in de trein. Het zwaard dat hij bij zich had was 96 centimeter lang, beide dolken 49 centimeter. "Natuurlijk onwenselijk in de trein en bovendien strafbaar", zegt de politie. Omdat de man onder invloed was van alcohol en nog in de realiteit in zijn rol bleef hangen, werd er besloten om hem op station Gouda aan te laten houden.

De man was onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en wordt vandaag, mits hij weer nuchter is, ondervraagd. "Geen rollenspel meer maar de harde realiteit! Het Openbaar Ministerie zal de strafmaat bepalen". De man zal echter wel op zoek moeten gaan naar een nieuwe wapens voor tijdens het spel, "de dolken en het zwaard zullen worden vernietigd", aldus de politie.

Het meenemen van cosplay wapens in de trein mag alleen volgensde regels van de wapenwet: Dit betekent dus dat het wapen onklaar moet zijn gemaakt en onzichtbaar opgeborgen moet zijn voor andere treinreizigers.

Foto: Stockfoto Politie
Foto: Stockfoto Politie