Komende week geen treinen tussen Utrecht en Ede-Wageningen

De Komende week rijden er vanwege werkzaamheden aan het spoor, en het station van Driebergen-Zeist, geen treinen tussen station Utrecht Centraal en station Ede-Wageningen en tussen Utrecht en station Rhenen. De NS zet op deze trajecten bussen in.

Het treinverkeer is deze periode gestremd omdat ProRail tussen 22 februari en 2 maart de uitgebreide verbouwing van het stationsgebied van Driebergen-Zeist in de afrondingsfase aangekomen is. Zo zal de tijdelijke voetgangerstraverse weg wordne gehaald en worden door ProRail de bovenleidingen gereed gemaakt voor gebruik. Het treinverkeer wordt op maandag 2 maart weer hervat.

Reisadvies

De vervangende bussen stoppen op dezelfde stations als de treinen zouden doen, met als uitzondering station Utrecht Vaartsche Rijn. Reizigers van en naar dit station wordt geadviseerd over Utrecht Centraal te reizen.Voor vertrek, reisplannercheck

Compeet nieuw stationsgebied Driebergen-Zeist

Het stations van Station Driebergen-Zeist is de afgelopen jaren compleet vernieuwd. Rondom het station is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan een nieuw busstation en een parkeergarage met zo’n 600 plaatsen. Ook is er onder het station een fietsenstalling geopend met ruim 3000 plaatsen waar fietsers hun fiets kunnen parkeren of een van de 70 OV-fietsen kunnen lenen. Omdat er straks vier sporen zijn, kunnen Intercity’s die niet in Driebergen-Zeist stoppen hier Sprinters inhalen. Hierdoor kunnen er de komende jaren meer treinen gaan rijden op het traject Schiphol - Arnhem.

Overige werkzaamheden

In deze periode wordt er ook gewerkt aan het spoor rondom Den Haag Centraal.  Daardoor rijden er geen treinen rijden tussen Den Haag Centraal - Den Haag HS en Den Haag Centraal - Gouda. Ook is er zeer beperkt treinverkeer tussen Den Haag Centraal en Leiden.

Reizigers wordt aangeraden om voordat ze hun reis beginnen gebruik te maken van de reisplanner.

Foto: NS
Het storten van beton bij station Driebergen-Zeist
Foto: NS