Van 22 februari tot en met 1 maart hinder rond Den Haag

Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart werkt spoorbeheerder ProRail samen met aannemer VolkerRail aan het spoor bij Den Haag Centraal. In deze periode wordt er onderhoud aan de sporenbundel gepleegd.

Zo worden er volgens de spoorbeheerder vier kruiswissels, achttien gewone wissels én bijbehorende sporen vernieuwd. De wissels zijn aan het einde van hun levensduur en moeten daarom vervangen worden, zodat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden. Omdat de wissels tegen elkaar aan liggen kunnen ze niet per stuk worden vervangen, wat de werkzaamheden complex maakt. Er is besloten om deze werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uit te voeren, zodat minder reizigers hinder hebben van de werkzaamheden. Wel benadrukt ProRail dat er sprake zal zijn van overlast.

Maatregelen

Door de werkzaamheden zijn slechts enkele sporen op station Den Haag Centraal in gebruik. Dat betekent dat er:

  • Geen treinen rijden tussen Den Haag Centraal-Den Haag HS en Den Haag Centraal-Gouda.
  • Zeer beperkt treinverkeer is tussen Den Haag Centraal en Leiden.

Reisadvies

ProRail en NS raden reizigers aan kort van tevoren hun reis te plannen in de reisplanner of app voor een actueel reisadvies en, ook op omreisroutes, rekening te houden met zeer grote drukte en volle treinen. Er wordt grote drukte op station Den Haag HS verwacht. Het advies aan reizigers is daarom de ochtend- en avondspits te mijden.

Foto: H. Kast
Foto: H. Kast