Eurostar heeft geen concrete plannen voor nieuwe bestemmingen

De Eurostar benadrukt dat ze geen concrete plannen te hebben voor het uitbreiden naar nieuwe bestemmingen. Vorige week was er sprake van dat de Eurostar erop aan het studeren zou zijn.

Vorige week werd na lang wachten en enkele momenten van uitstel de directe verbinding tussen Amsterdam en Londen aangekondigd. Op het eindpunt Londen St. Pancras verwelkomde de Britse staatssecretaris de eerste Eurostar met genodigden uit Nederland. Tijdens een toespraak sprak hij vol enhousiasme over een mogelijke uitbreiding van de bestemmingen van de Eurostar. Hierbij werd er onder meer Oost-Europa, Barcelona, Lissabon en Rome genoemd.

De Eurostar heeft hierop terughoudend gereageerd: "We kijken altijd naar mogelijke nieuwe bestemmingen, maar we hebben nu geen concrete plannen", reageert Eurostar-woordvoerder Stefanie van Mierlo tegenover Treinreiziger.nl. Ook in eerder interview van Treinenweb.nl tegenover voormalige Eurostar topman Nicolas Petrovic, liet hij weten dat er geen plannen voor uitbreiding zijn.

Ambitie in 2012

In 2012 had de Eurostar nog wel de ambitie uit te breiden om in 4 á 5 jaar naar tien nieuwe bestemmingen te rijden. Hierin werd Amsterdam ook genoemd, maar ook Frankfurt, Genève, Lyon en Marseille stonden op de lijst vermeld. Inmiddels zijn er naar die stations ook treinverbindingen aanwezig.

Foto: Delft Trains
Archieffoto: Delft Trains