Tot maandag geen treinverkeer tussen Den Haag en Ypenburg

Tussen Den Haag Ypenburg en Den Haag Centraal rijden er tot aanstaande maandag geen treinen door herstelwerkzaamheden. Door een ontsporing van een reizigerstrein afgelopen donderdag is er aanzienlijke schade aan de infrastructuur ontstaan die gerepareerd moet worden.

Uit een spoorinspectie is duidelijk geworden dat er groot herstelwerk moet gebeuren. "Die schade is groot en complex: de trein heeft over tientallen meters spoor en spoordelen beschadigd. De trein raakte tijdens de ontsporing drie wissels die allemaal schade hebben. Ook moeten we negentien technische lassen (ES lassen) opnieuw aanbrengen. Dat is tijdrovend en omvangrijk werk waar veel inzet van specialistische spoorwerkers en machinerie voor nodig is.", schrijft ProRail.

Ontsporing

Bij het incident afgelopen donderdag zijn geen gewonden gevallen. De reizigers konden vlot geëvacueerd worden door over te stappen op een speciale evacuatietrein. Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van het incident en zijn ter plaatse geweest. Ook ProRail heeft het incident in onderzoek.

Reisadvies

Reizigers naar Den Haag wordt geadviseerd om te reizen via de Haagse tram (HTM) tussen Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Voorburg en Den Haag Centraal.

Reizigers tussen Den Haag Centraal en Gouda reizen via Rotterdam Centraal. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.

Reizigers tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal/Amersfoort Centraal kunnen omreizen via Schiphol Airport. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.

Foto: ProRail
De ontsporing van het treinstel tussen Den Haag Ypenburg en Den Haag Centraal heeft voor een hoop zichtbare schade gezoegd aan het spoor. (Foto: ProRail)