Vanaf woensdagavond hinder op Belgisch en Frans spoor

Opnieuw moeten treinreizigers in België en Frankrijk rekening houden met treinuitval vanwege een spoorwegstaking. Vanaf woensdagavond zullen er voor een duur van 24 uur veel overlast en vertragingen op het spoor zijn. Ook in Frankrijk is er sprake van overlast door een spoorwegstaking.

"Ongeveer een op drie treinen zullen rijden", meldt de NMBS. Veel S-treinen rond de grote steden, intercities, P-treinen (spits), en enkele (lokale) L-treinen zullen gedurende de periode niet gaan rijden.  Wel benadrukt de Belgische Spoorwegen dat de Intercity Amsterdam-Brussel wel zal rijden. Onduidelijk is of de grensoverschrijdende stoptreinen Roosendaal - Antwerpen - Puurs en Maastricht - Liège ook zullen rijden.

Gedurende de dag kan de dienstregeling nog veranderen. De NMBS raadt reizigers aan om voor het begin van de reis de actuele vertrektijden en de reisplanner in de gaten te houden.

Internationale treinen

De Thalys verwacht dat de staking zal zorgen voor een zware impact op het treinverkeer, en roept al haar klanten op om de reis zo snel mogelijk uit te stellen. Woensdag vallen er vanuit Amsterdam al die Thalys treinen uit (9:15, 12:15 en 18:15). Ook vanuit Brussel zullen er drie Thalys treinen worden opgeheven (6:52, 14:52 en 17:52). Ook op donderdag en vrijdag zullen er treinen worden geannuleerd.

Ook de Eurostar zal diverse treinen incidenteel niet kunnen laten rijden. Er is een website opgezet die die aangeeft welke treinen wel of niet zullen rijden.

Reizigers die gedupeerd zijn vanwege een geannuleerde trein kunnen kosteloos hun ticket annuleren of omruilen.

Foto: Treinenweb
Archieffoto: Treinenweb