Rail Away gaat in december de sneeuw in

Ook deze winter neemt EO's Rail Away de kijker weer mee naar adembenemende gebieden. Van de meest winterse paradijzen tijdens de feestdagen tot het zonnige zuiden in het nieuwe jaar. In december genieten we van treinreizen door de sneeuw, en vanaf 6 januari reist het programma in zeven gloednieuwe afleveringen door Frankrijk, Portugal, Polen, Zweden en Duitsland.

Tijdens de feestdagen worden de mooiste treinreizen in de sneeuw opnieuw uitgezonden. Kijk met het hele gezin rond 14.30 uur naar de treinrit langs prachtige skigebieden en kneuterige skidorpjes in Oostenrijk en Zwitserland. Maar ook zien we de bijzondere natuurgebieden in onder andere Amerika, Noorwegen en Kroatië.

Nieuwe afleveringen

Na de herhalingen rond de feestdagen, starten we vanaf maandag 6 januari met zeven nieuwe afleveringen. We reizen door het zonnige Portugal, passeren we de poolcirckel in Zweden en zoeken we naar de ‘gouden nazi-trein’ in Polen. In Duitsland gaan we over het drielandenpunt en in Frankrijk treffen we nog een keer de sneeuw. Vanaf 6 januari worden de nieuwe afleveringen om 19.20 uur op NPO 2 vertoond.

6 januari | Frankrijk: St-Gervais-les-Bains – Vallorcine + Chamonix – Montenvers
In deze winterse Rail Away-aflevering rijdt de trein door de Franse Alpen in het gebied “Savoie Mont Blanc”.

7 januari | Portugal: Lissabon – Évora
In de eerste van twee afleveringen stappen we in de zonnige hoofdstad Lissabon op de trein die ons dwars door de uitgestrekte Alentejo-regio voert in midden- en zuid-Portugal.

8 januari | Portugal: Entroncamento-Covilhã
In de tweede aflevering in Portugal reizen we door het centrale gedeelte van dit land waarbij het spoor de rivier de Taag volgt.

9 januari | Duitsland: Görlitz – Zittau – Jonsdorf – Oybin
In deze aflevering rijden we door de in herfstkleuren getooide Duitse deelstaat Saksen. Pal langs het drielandenpunt, waar de grenzen van Duitsland, Polen en Tsjechie elkaar raken. Stoomtreinen, een rijke geschiedenis en prachtige natuur te over!

13 januari | Zweden: Inlandsbanan deel 1: Mora - Östersund - Sorsele
In twee afleveringen maken we hartje zomer een treinreis van meer dan 1000 kilometer door het uitgestrekte binnenland van Zweden. Een reis door eindeloze bossen, langs ontelbare meren en ongetemde rivieren. In het eerste deel stappen we in Mora op en trekken via Östersund naar Sorsele in Zweeds-Lapland.

14 januari | Zweden: Inlandsbanan deel 2: Sorsele – Gällivare
In het tweede deel van de tocht met de Zweedse Inlandsbanan stappen we op in Sorsele. Deze plaats in Zweeds lapland ligt aan de voet van een prachtig natuurgebied “Vindelfjällen”.

15 januari | Polen: Wroclaw – Walbrzych – Szklarska Poręba
In deze aflevering vanuit Polen gaan we op zoek naar de “gouden nazi-trein” die aan het eind van Tweede Wereldoorlog verdween. Daarna komen we op onze route in een prachtig natuurgebied op de grens met Tsjechië.

Foto: Rail Away
Foto: Rail Away