Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Zon-Thalys vaak uitverkocht met bezettingsgraad van 94 procent

De in de zomer wekelijkse directe Thalys Amsterdam – Marseille is een groot succes en kan de vraag nauwelijks aan. Ruim 70% van alle ritten is de trein volledig uitverkocht. Gemiddeld haalt de trein een bezetting van 94%. Dat meldt Thalys tegenover Treinreiziger.nl.

Ruimte om meer treinreizigers direct naar Zuid-Frankrijk te vervoeren heeft Thalys nauwelijks. “We hebben een beperkt aantal treinstellen, die zetten we zo goed mogelijk in”, erkent Thalys woordvoerder Baertsoen. Volgens Baertsoen heeft de Zon-Thalys altijd al een hoge bezetting gehad.

Zon-Thalys goed gewaardeerd

De Zon-Thalys is de enige directe trein tussen Nederland en Zuid-Frankrijk. Doordat de deze trein enkel op zaterdag rijdt, is een trip of drie of vier dagen niet mogelijk. De trein bestaat al zeker meer dan tien jaar en wordt door reizigers goed gewaardeerd. Uit een studie van enkele jaren terug blijkt dat gemiddeld de helft van de reizigers al eens eerder de Zon-Thalys genomen had.

Zon-Thalys Brussel - Bordeaux

Dit jaar reed er voor het eerst ook een Zon-Thalys van Brussel naar Bordeaux. Deze dienst is gericht op Belgische reizigers, en is eveneens een succes. Ook deze trein scoort een bezetting van 94%. Al met al kan Thalys terugkijken op een succesvolle zomer. In vergelijking met vorig jaar is het aantal reizigers met 10%, en daarmee naar recordhoogte, gegroeid.

Marne-la-Vallée populairder dan Lille

Sinds april rijdt Thalys ook weer naar Marne-la-Vallée en Charles de Gaulle. “Deze zijn beter gevuld dan de Thalys naar Lille destijds”, legt Baertsoen. De trein naar Lille is in december vorig jaar geschrapt omdat de vraag tegenviel. Bij die verbinding bleef de bezettingsgraad bij 25%. “Die is nu aanzienlijk hoger”, zegt de woordvoerder, zonder de huidige bezettingsgraad te willen noemen.

Bezettingsgraad Marne la Vallée

Wel wil het bedrijf kwijt dat in juli en augustus bijna 60.0000 reizigers de nieuwe treindienst hebben gebruikt. Dat komt neer op ongeveer 240 reizigers per trein. De Thalys heeft 377 zitplaatsen, dus gemiddeld was bijna twee derde van de treinen deze zomer gevuld.

Foto: Treinenweb
Foto: Nicky Boogard (Flickr; Creative Commons)

Bron: Treinreiziger.nl