Rail Away brengt jubileum-postzegelset uit

Speciaal vanwege het jubileum van de 200e aflevering van het televisieprogramma Rail Away, heeft de EO een bijzondere postzegelset uitgebracht. De zegels laten diverse treinen zien: Van stoomlocomotief tot sneeuwtrein; verschillende treinen zijn te bewonderen op de kaarten en postzegels.

Rail Away is op het goede spoor om de Gouden Televizier-Ring te winnen. In augustus werd er bekend gemaakt dat het populaire tv-programma genomineerd was, en gisteren werd bekend gemaakt dat het programma in de tussenstand top 10 zit.

Al ruim 23 jaar is Rail Away op televisie en niet meer van de buis weg te denken. Het programma met de sfeervolle muziek, rustgevende stem en prachtige vergezichten kent een brede schare fans die blijven hangen bij deze ultieme slow-tv. Stemmen kan nog tot en met maandag 23 september 8.00 uur via deze link. De postzegelset is in een beperkte oplage te bestellen via de webshop van de PostNL.

Op 9 oktober wordt voor de 54ste keer de Gouden Televizier-Ring uitgereikt aan de winnaar met de meeste stemmen.

Postzegelset

Op de achtergrond van de postzegelvel is de Agawa Canyon Tour Train in Canada te zien. Deze reis werd gefilmd in de herfst van 2012. Deze periode wordt daar ook wel de "Indian summer" genoemd, wanneer de bladeren zich in herfstkleuren tooien.

Van links naar rechts zijn de volgende postzegels te bewonderen:

Trem Turistico, Brazilië
Op de eerste postzegel staat de “Maria Fumaca” (rokende Maria) en zagen we in de uitzending van 8 augustus 2016 tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Deze trein legde de route São João del-Rei – Tiradentes af.

Trein van de Rhätische Bahn, Zwitserland
In februari 2017 zagen we de route Chur – Arosa in kanton Graubünden. De Rhätische Bahn in Zwitserland is in 1888 opgericht door de Nederlander Willem Jan Holsboer. Leuk weetje: zijn verhaal over de bouw van de spoorlijn Landquart-Davos was onderwerp van een EO-documentaire in 1995. Deze documentaire was een aanleiding voor de start van de serie Rail Away.

Berchtesgadener Land Bahn, Duitsland
Op de derde postzegel zien we de trein die reed vanaf Freilassing op de route Prien – Freilassing – Berchtesgaden in Beieren. Deze trein was voor het eerst te zien in een uitzending in december 2015.

Santa Theresatram, Brazilië
Deze trein in Rio de Janeiro is een echte toeristentrekker. De route is de verbinding van het centrum van Rio met de wijk Santa Theresa en werd uitgezonden in mei 2016, tijdens de Olympische Spelen in Brazilië.

Stoomtrein Furka Pas, Zwitserland
Deze stoomtrein rijdt op de route Fluëlen-Andermatt-Furka en Furka-Zermatt-Matterhorn. De eerste route werd uitgezonden in 2014. De tweede route was de 200e aflevering van Rail Away en werd begin dit jaar uitgezonden.

Afbeelding: EO / Rail Away
Afbeelding: EO / Rail Away