Spoor rondom Zandvoort gaat op de schop voor meer treinen

Het spoor bij station Zandvoort gaat de komende tijd op de schop. Het is de bedoeling dat er in de toekomst structureel zes treinen per uur naar de strandplaats kunnen rijden, waaronder tijdens de Dutch Grand Prix in mei.

ProRail heeft laten weten dat ze verwachten dat een groot deel van de bezoekers voor het race-evenement met de trein zal komen. Momenteel is de huidige infrastructuur nog niet berekend op grote aantallen reizigers en extra treinen. Op een normale dag rijden er twee treinen naar Zandvoort en in de zomermaanden vier.

Maatregelen

De spoorbeheerder neemt maatregelen om de capacteit te vergroten. Zo worden er extra stroomkabels aangelegd tussen het onderstation en de bovenleiding, worden er twee tijdelijke perrons aangelegd, en komt er een extra in- en uitgang bij het station.

In totaal wordt er door ProRail, de NS, de provincie Noord-Holland, de gemeente Zandvoort, de Vervoerregio Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gezamelijk 7 miljoen euro geïnvesteerd in de bereikbaarheid over het spoor naar Zandvoort, waarvan het Rijk 2,35 miljoen euro zal investeren. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Foto: Eric de Redelijkheid (Flickr; Creative Commons)
Foto: Eric de Redelijkheid (Flickr; Creative Commons)